Meni Search

Lud k'o šiba

Pikantne mazalice

Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Jakobove kapice s umakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Mesna rolada u tijestu
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kotlovina
Marinirano svinjsko pečenje
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Medeni teleći kotleti
Pirjani kunić
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani buncek
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Špageti s pistacijama
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada
Riblja juha s Malte
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana pileća krilca s povrćem
Sunčani užitak mediterana
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Aromatizirani kruh
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Krem juha sa sjemenkama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Vratina s roštilja
Marokanska salata s cous-cousom
Grill povrće na salatu
Patka s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Prežgana juha
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskave tortice od krumpira
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fiš paprikaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskavo pečeno pile
Irski gulaš (Irish stew)
Šampinjoni u palačinki
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena janjetina s bademima
Teriyaki piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Palamida s čilijem i mangom
Kotleti u pivskom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke