Meni Search

Lud k'o šiba

Pikantne mazalice

Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Pašticada s njokima
Brownie s kajenskim paprom
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Krem juha sa sjemenkama
Piletina u pivu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Špageti na kineski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani buncek
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotleti u pivskom umaku
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana pileća krilca s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Irski gulaš (Irish stew)
Irska janjetina
Fiš paprikaš
Polupunjene paprike
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Teletina s pirjanim povrćem
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Nadjevene lignje
Slasni BBQ burgeri
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tuna burger
Aromatizirani kruh
Sunčani užitak mediterana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Mesna rolada u tijestu
Piletina s mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cipar - Lungić na ciparski
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Medeni teleći kotleti
Vratina s roštilja
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Bugarska pita od krumpira
Pašticada
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Patka s mlincima
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Hrskave tortice od krumpira
Teriyaki piletina
Kotlovina
Pečena janjetina s bademima
Lignje s povrćem i smokvama
Juha od bundeve s jabukom
Riblja juha s Malte
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Pohana skuta
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke