Meni Search

Lud k'o šiba

Pikantne mazalice

Pizza s tunom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Cipar - Lungić na ciparski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Pašticada s njokima
Riblja juha s Malte
Pečena janjetina s bademima
Palamida s čilijem i mangom
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Male teleće pitice
Pašticada
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Pohani buncek
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kotleti u pivskom umaku
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Medeni teleći kotleti
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Irski gulaš (Irish stew)
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Jakobove kapice s umakom
Aromatizirani kruh
Špageti s pistacijama
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Patka s mlincima
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od bundeve s jabukom
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Irska janjetina
Pirjani kunić
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Mesna rolada u tijestu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Teletina s pirjanim povrćem
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marokanska salata s cous-cousom
Brownie s kajenskim paprom
Marinirana pileća krilca s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Krem juha sa sjemenkama
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina s roštilja
Špageti na kineski način
Sunčani užitak mediterana
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke