Meni Profil Search

I uobičajeni umak od rajčice može biti sasvim drugog okusa ako ga poslužite u posudi za fondue i zabavite se s društvom umakajući pečeno meso. Dobar tek!

Sastojci

800 g svinjskog filea
sol
ulje za pečenje
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
100 g luka
800 g Pelata Podravka
2-3 žličice šećera
2 žličice Vegeta pikant

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Za umak: na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk. Dodajte pelate rajčica, šećer, Vegetu pikant i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  • 2 Štapom za miksanje usitnite pelate. Usitnjene pelate vratite u tavu, po potrebi, posolite ili dodajte još malo Vegete i prokuhajte.
  • 3 Svinjski file narežite na kockice, malo posolite i ispecite u dubljem ulju.

Savjet

Ukoliko želite još pikantniji okus, umaku od rajčica dodajte narezanu ljutu papričicu.

Posluživanje

Kockice mesa poslužite uz topli pikantni fondue.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 93.49 31 23
Fosfor mg 525.89 66 66
Kalij mg 1520.25 41 41
Niacin mg 20.49 146 102
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 1970 49 39
Sol g 3.86 0 0
Bjelančevine g 45.08 - -
Vlakna g 3.27 - -
Ugljikohidrati g 20.16 - -
Masti g 10.63 - -

Podijeli s prijateljima