Meni Search

Superman

Pileća prsa iz pećnice

Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Koprivnički odojak
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kokošja juha s požirakima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Pašticada s njokima
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke