Meni Search

Macho

Pileća prsa punjena čvarcima

Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s pirjanim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Kotlet s varivom od leće
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Čarobna ljetna piletina
Odrezak s umakom chimichurri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kotleti u pivskom umaku
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Hrenovke u panceti
Tjestenina fuži s tartufima
Ribarska popara
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Govedina s lukom
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Dip od južnog voća
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Pita s crnim pivom
Pašticada
Salata od tune i povrća
Medeni teleći kotleti
Odresci s umakom od kupina
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Pileći štapići u ketchupu
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Pizza s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Mesne okruglice na ražnjiću
Macho hamburger
Teriyaki piletina
Punjene tikve
Juha od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
File steak na povrću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Marinirano svinjsko pečenje
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti s acetom balsamicom
Pileća krilca s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pirjani kunić
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Slasni BBQ burgeri
Brancinovo oko
Biftek rolice
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Kotlovina
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu punjenu čvarcima i poslužite s vrućim i hrskavim krumpirićima posutim Vegetom Twist.

Sastojci

4 pileća filea (oko 600 g)
2 žličice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
20 g maslaca
100 g Čvaraka Podravka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit Podravka
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file očistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
  • 2 Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckane ili samljevene čvarke i žemlju narezanu na sitnije kockice, pa kratko popecite.
  • 5 Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte čvarcima.
  • 6 Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajući (1-2 minute), pa maknite s vatre. Pomoću žličice napunite pileća prsa pripremljenom smjesom.
  • 7 U tavi na zagrijanom ulju popržite pileća prsa sa svih strana do zlatnosmeđe boje. Stavite ih u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 10-15 minuta.
  • 8 U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati ručnik da odstranite višak ulja.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i 1 pureća prsa, ali ćete morati povećati vrijeme pečenja.

Posluživanje

Prebacite ga u posudu za posluživanje, pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće, promiješajte i poslužite uz pečenu piletinu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke