Meni Search

Superman

Pileća prsa punjena čvarcima

Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Koprivnički odojak
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Pašticada s njokima
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Mini lazanje
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu punjenu čvarcima i poslužite s vrućim i hrskavim krumpirićima posutim Vegetom Twist.

Sastojci

4 pileća filea (oko 600 g)
2 žličice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
20 g maslaca
100 g Čvaraka Podravka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit Podravka
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file očistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
  • 2 Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckane ili samljevene čvarke i žemlju narezanu na sitnije kockice, pa kratko popecite.
  • 5 Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte čvarcima.
  • 6 Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajući (1-2 minute), pa maknite s vatre. Pomoću žličice napunite pileća prsa pripremljenom smjesom.
  • 7 U tavi na zagrijanom ulju popržite pileća prsa sa svih strana do zlatnosmeđe boje. Stavite ih u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 10-15 minuta.
  • 8 U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati ručnik da odstranite višak ulja.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i 1 pureća prsa, ali ćete morati povećati vrijeme pečenja.

Posluživanje

Prebacite ga u posudu za posluživanje, pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće, promiješajte i poslužite uz pečenu piletinu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke