Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dagnje na buzaru
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke