Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Lungić s povrćem
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke