Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Špageti s ribom
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci od morskog psa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke