Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pirjani kunić
Meso s repom
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke