Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Okruglice u umaku od rajčice
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Račići na posteljici od povrća
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke