Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Marokanska salata s cous-cousom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od rikule i račića
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Čarobni štapići
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohani tofu s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Mini lazanje
Krumpir u košuljici
Povrtni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Caponata alla Podravka
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Senf s paprikama
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje i tikvice na štapiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna aromatična torta
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Rižoto tortice
Brusketa s avokadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto s tunom
Lignje punjene crvenim radićem
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Male teleće pitice
Govedina s lukom
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Raskošna ljetna tava
Popečci od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grčka seljačka salata
Ljubavne šurlice
Papreni tart s marelicama
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s pistacijama
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Vegetina enchilada
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Španjolski migas s bundevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od bulgura s umakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Salata s neobičnim preljevom
Vege odresci s marinadom
Piletina s mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Zabavni kineski ravioli
Zimski punč
Rolice od soma
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cous-cous s povrćem
Salata s mora
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Rižoto na španjolski način
Prilog od prokulica
Rosti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Pohana skuta
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke