Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s pistacijama
Lignje na šumskom rižotu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rosti
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Španjolski migas s bundevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Govedina s lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Caponata alla Podravka
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čarobni štapići
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Senf s paprikama
Salata od quinoe i povrća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od rikule i račića
Salata s neobičnim preljevom
Juha od cvjetače i camemberta
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Žuti medaljoni
Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Pohana skuta
Pečena piletina s limunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete od cvjetače
Sočna aromatična torta
Ramsteak u seksi umaku
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ražnjići od lososa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Sočna rebarca
Pohane paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Pileća prsa iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Krumpir u košuljici
Raskošna ljetna tava
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Papreni tart s marelicama
Janjetina na padelu
Ljubavne šurlice
Sočna Wellington pečenka
Kozice s rižom
Salata u košaricama od parmezana
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mora
Cous-cous s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Mesne okruglice u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od bulgura s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od tune i povrća
Fina pikantna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke