Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Tuna burger
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Macho hamburger
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjevene lignje
Slatka patka
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kokošja juha s požirakima
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Koprivnički odojak
Svinjski gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Piletina Kiev
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke