Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke