Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Ramstek i salata s roštilja
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa sezonskim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Rezanci s krušnim mrvicama
Macho hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjevene lignje
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Koprivnički odojak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke