Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Bouillabaisse
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke