Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Tuna burger
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke