Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bouillabaisse
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke