Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke