Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od cvjetače i camemberta
Goveđa rebarca sa zeljem
Oslić s maslinama
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Raskošna ljetna tava
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečena piletina s limunom
Pogača sa sardinom
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Pohane paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Povrtni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rolice od soma
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto tortice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dagnje na buzaru
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Kineska juha s račićima i gljivama
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Kozice s rižom
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Uskršnja šunka na zabavan način
Ražnjići od lososa
Rosti
Sočna rebarca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski špageti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice u umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Juha od rikule i račića
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Papreni tart s marelicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Senf s paprikama
Popečci od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetina enchilada
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke