Meni Search

Okrećem novi list

Pileći gulaš

Pita s muškatnom bundevom i makom
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od bundeve s jabukom
Oslić s maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Papreni tart s marelicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zimski punč
Povrtni ražnjići
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohane paprike
Mesne okruglice
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto na španjolski način
Savici sa špinatom i satricom od sira
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od soma
Kineska juha s račićima i gljivama
Fina pikantna piletina
Čarobni štapići
Špageti na kineski način
Salata s neobičnim preljevom
Ražnjići od lososa
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Rižoto tortice
Govedina s lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Empanade s pestom
Španjolski migas s bundevom
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečena ricotta
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od cvjetače
Grčka seljačka salata
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od rikule i račića
Sočna Wellington pečenka
Krumpir u košuljici
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Žuti medaljoni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Crveno ljetno varivo
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tunom
Janjetina na padelu
Lignje punjene crvenim radićem
Salata u košaricama od parmezana
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i povrća
Sočna rebarca
Čudotvorni čaj za detoks
Rižini ravioli s mozzarellom
Palačinke s nadjevom od riže
Goveđa rebarca sa zeljem
Vege odresci s marinadom
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke