Meni Search

Superman

Pileći gulaš

Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Macho hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Koprivnički odojak
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek i salata s roštilja
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke