Meni Search

Superman

Pileći gulaš

Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Tjestenina u finom umaku
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kokošja juha s požirakima
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Slatka patka
Srneći file na salatu
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke