Meni Search

Superman

Pileći gulaš

Blagdanska rolada
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek i salata s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Koprivnički odojak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke