Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Male teleće pitice
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Gulaš od oslića i povrća
Punjena teleća prsa
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Brudet
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke