Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Piletina u pivu
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke