Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Slatka patka
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada voli penne a ti mene
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke