Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pileći štapići u ketchupu

Svinjski file s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina u finom umaku
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Slatki lungić
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Pašticada
Popečci od bulgura s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina mediterana
Hladna juha od avokada
Hrskava pileća krilca
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palamida s čilijem i mangom
Voćna juha od višanja
Špageti s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Grčka seljačka salata
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s kozjim sirom
Riba u bijelom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prilog od prokulica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Senf s paprikama
Piletina s nadjevom od ajvara
Grdobina u pikantnoj šalši
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Piletina na tajlandski način
Rosti
Cipar - Lungić na ciparski
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Pureći hamburger
Fiš paprikaš
Dalmatinske polpete
Svinjska jetrica u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Crveno ljetno varivo
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Salata sa skutom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riža s tunom
Gulaš od gljiva
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina je svojim neodoljivim okusom i brojnim ukusnim kombinacijama izborila tjedno mjesto na našim jelovnicima. Umočite li pileće štapiće u ketchup, curry i Vegetu pikant, na radost ukućana, dobit ćete ponovo nešto novo.

Sastojci

1 kg pilećeg filea
1 žlica Vegete pikant
ulje za pečenje
Za marinadu:
200 ml Ketchupa blagog Podravka
½ žličice curryja
1 žličica Vegete pikant

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe25 min

  • 1 Ketchup pomiješajte s curryjem i Vegetom pikant. Mješavina neka odstoji na hladnome mjestu oko sat vremena.
  • 2 Pileći file narežite na deblje štapiće i pospite Vegetom pikant.
  • 3 U tavi na zagrijanom ulju popecite piletinu, a zatim je izvadite na papirni ubrus koji će upiti masnoću.

Savjet

Ovako pripremljen umak može pokriven stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Posluživanje

Na veći tanjur za posluživanje stavite zdjelicu s umakom. Oko zdjelice složite prženi kruh, grisine i pečene štapiće od piletine.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 49.63 17 12
Fosfor mg 304.7 38 38
Kalij mg 535.84 14 14
Niacin mg 23.71 169 119
Vitamin E mg 13.11 60 60
Vitamin D μg 20 10 10
Vitamin A μg 489.89 12 10
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 35.44 - -
Vlakna g 0.46 - -
Ugljikohidrati g 9.85 - -
Masti g 31.09 - -

Podijeli s prijateljima