Meni Search

Na izmaku snaga

Pileći štapići u ketchupu

Vratina s roštilja
Kotleti u pivskom umaku
Riža s tunom
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Rosti
Riba u bijelom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Krumpir u košuljici
Švicarska juha sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pirjani kunić
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Piletina s kozjim sirom
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cipar - Lungić na ciparski
Senf s paprikama
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Empanade s pestom
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Slatki lungić
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjska jetrica u umaku
Pureći hamburger
Špinatova juha s feta sirom
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Dalmatinske polpete
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Mesna rolada u tijestu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od rikule i račića
Čarobni štapići
Voćna juha od višanja
Salata sa skutom
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetina enchilada
Crveno ljetno varivo
Pileća krilca s Coca-Colom
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina mediterana
Jakobove kapice s umakom
Piletina na tajlandski način
Fiš paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina je svojim neodoljivim okusom i brojnim ukusnim kombinacijama izborila tjedno mjesto na našim jelovnicima. Umočite li pileće štapiće u ketchup, curry i Vegetu pikant, na radost ukućana, dobit ćete ponovo nešto novo.

Sastojci

1 kg pilećeg filea
1 žlica Vegete pikant
ulje za pečenje
Za marinadu:
200 ml Ketchupa blagog Podravka
½ žličice curryja
1 žličica Vegete pikant

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe25 min

  • 1 Ketchup pomiješajte s curryjem i Vegetom pikant. Mješavina neka odstoji na hladnome mjestu oko sat vremena.
  • 2 Pileći file narežite na deblje štapiće i pospite Vegetom pikant.
  • 3 U tavi na zagrijanom ulju popecite piletinu, a zatim je izvadite na papirni ubrus koji će upiti masnoću.

Savjet

Ovako pripremljen umak može pokriven stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Posluživanje

Na veći tanjur za posluživanje stavite zdjelicu s umakom. Oko zdjelice složite prženi kruh, grisine i pečene štapiće od piletine.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 49.63 17 12
Fosfor mg 304.7 38 38
Kalij mg 535.84 14 14
Niacin mg 23.71 169 119
Vitamin E mg 13.11 60 60
Vitamin D μg 20 10 10
Vitamin A μg 489.89 12 10
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 35.44 - -
Vlakna g 0.46 - -
Ugljikohidrati g 9.85 - -
Masti g 31.09 - -

Podijeli s prijateljima