Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Lignje s manistrom u škartocu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke