Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Pirjani kunić
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke