Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskava pileća krilca
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Turske pizze
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Viška pogača
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke