Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Urbana pola
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke