Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ossobuco
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Meso s repom
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke