Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Piletina s nadjevom od ajvara
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Koprivnički odojak
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Kokošja juha s požirakima
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek i salata s roštilja
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Macho hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke