Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke