Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Brudet
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke