Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Brudet
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke