Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignji po gosposki
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke