Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Slatka patka
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke