Meni Search

Lagana depra

Piletina Kiev

Marokanska salata s cous-cousom
Švicarska juha sa sirom
Sočna aromatična torta
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Punjene tikve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Ciganski odrezak
Sunčani užitak mediterana
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Palačinke s nadjevom od riže
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fino varivo v loncu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Biftek rolice
Salata od tune i krastavaca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
BBQ Steak & chips
Pita s crnim pivom
Grčka seljačka salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni poriluk
Pohana skuta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Rosti
Caponata alla Podravka
Juha od bundeve s jabukom
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Dagnje na buzaru
Špinatova juha s feta sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s grilla
Zimski punč
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Povrtni lonac
Španjolski migas s bundevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata s okruglicama od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena janjetina s bademima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata sa skutom
Teletina s pirjanim povrćem
Riblja juha s Malte
Marinirano svinjsko pečenje
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna salata s piletinom
Salata od quinoe i povrća
Piletina na tajlandski način
Lungić s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrenovke u panceti
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto na španjolski način
Dalmatinska simfonija
Osvježavajuća juha od krastavaca
File steak na povrću
Cous-cous s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Tjestenina u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Empanade s pestom
Dip od južnog voća
Piletina s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Juha od rikule i račića
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Finska - Juha s lososom
Senf s paprikama
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Slatki lungić
Pileća krilca s Coca-Colom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Rižoto tortice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Mediteranska rapsodija
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Pohane paprike
Singapurski ljuti omlet
Rižoto s tunom
Riža s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke