Meni Search

Lagana depra

Piletina Kiev

Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena janjetina s bademima
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Pohana skuta
Voćna juha od višanja
Tjestenina u finom umaku
Piletina s povrćem
Povrtni lonac
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna aromatična torta
Pita s crnim pivom
Riža s tunom
Polupunjene paprike
Piletina s mascarponeom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata s cous-cousom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatki lungić
Hrskave tortice od krumpira
Riba u bijelom umaku
Svinjski gulaš
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Govedina s lukom
Juha od rikule i račića
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od bundeve s jabukom
Ciganski odrezak
Biftek rolice
Zimski punč
Lungić u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od gljiva
Slasni BBQ burgeri
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Teriyaki piletina
Pohane paprike
Meksička party salata
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Singapurski ljuti omlet
Popečci od bulgura s umakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s okruglicama od sira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna salata s piletinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Empanade s pestom
Fino varivo v loncu
Španjolski migas s bundevom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Piletina na tajlandski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s pistacijama
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Punjene tikve
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni poriluk
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata sa skutom
Mediteranska rapsodija
Mirisni prilog iz pećnice
Rosti
Špinatova juha s feta sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od tune i krastavaca
Juha od kelja sa sirom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
BBQ Steak & chips
Mesne okruglice
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Fina pikantna piletina
Rižoto s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dagnje na buzaru
Rebarca s grilla
Riblja juha s Malte
Dječje lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Sunčani užitak mediterana
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrenovke u panceti
Finska - Juha s lososom
Grčka seljačka salata
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto tortice
Marinirano svinjsko pečenje
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
File steak na povrću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Dalmatinska simfonija
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Senf s paprikama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke