Meni Search

Lagana depra

Piletina Kiev

Kineska juha s račićima i gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća krilca s Coca-Colom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od kelja sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
BBQ Steak & chips
Salata od quinoe i povrća
Dalmatinska simfonija
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Teletina s pirjanim povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Bugarska pita od krumpira
Biftek rolice
Rosti
Hrskava pileća krilca
Voćna salata s piletinom
Ciganski odrezak
File steak na povrću
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špageti s acetom balsamicom
Meksička party salata
Juha od gljiva
Sočna aromatična torta
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špinatova juha s feta sirom
Mediteranska rapsodija
Singapurski ljuti omlet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirano svinjsko pečenje
Švicarska juha sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lungić s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Zimski punč
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Nadjevene lignje
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Blagdanski rižoto s bakalarom
Teriyaki piletina
Juha od rikule i račića
Lazanje u tavi
Punjene tikve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblja juha s Malte
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s crnim pivom
Rižoto tortice
Fina pikantna piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Govedina s lukom
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Piletina na tajlandski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Piletina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić u sendviču
Sunčani užitak mediterana
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohana skuta
Hrenovke u panceti
Španjolski migas s bundevom
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Glazirana patka s umakom od jabuka
Uskršnja šunka na zabavan način
Zapečeni poriluk
Hrskave tortice od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Voćna juha od višanja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Senf s paprikama
Slatki lungić
Fino varivo v loncu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Juha od bundeve s jabukom
Mirisni prilog iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata sa skutom
Pohane paprike
Salata s neobičnim preljevom
Šampinjoni u palačinki
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Riba u bijelom umaku
Pečena janjetina s bademima
Salata s okruglicama od sira
Riža s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke