Meni Search

Lud k'o šiba

Piletina Kiev

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Jakobove kapice s umakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Riblja juha s Malte
Slasni BBQ burgeri
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Male teleće pitice
Vratina s roštilja
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada
Sunčani užitak mediterana
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Pečena janjetina s bademima
Teletina s pirjanim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pohani buncek
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pirjani kunić
Marinirana pileća krilca s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Fiš paprikaš
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Hrskave tortice od krumpira
Kotleti u pivskom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohana skuta
Pikantne mazalice
Manastirski đuveč
Irski gulaš (Irish stew)
Špageti s pistacijama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kotlovina
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Palačinke s nadjevom od riže
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
Rezanci s krušnim mrvicama
Patka s mlincima
Pašticada s njokima
Marokanska salata s cous-cousom
Cipar - Lungić na ciparski
Marinirano svinjsko pečenje
Krem juha sa sjemenkama
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Medeni teleći kotleti
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Zapečena ricotta
Brancinovo oko
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Juha od bundeve s jabukom
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke