Meni Search

Lud k'o šiba

Piletina Kiev

Polupunjene paprike
Svinjski file s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fiš paprikaš
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slasni BBQ burgeri
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantne mazalice
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani buncek
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena janjetina s bademima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Piletina s mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
Srneći file na salatu
Patka s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kotleti u pivskom umaku
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Medeni teleći kotleti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Juha od bundeve s jabukom
Cipar - Lungić na ciparski
Mirisna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Krem juha sa sjemenkama
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileći gulaš
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Vratina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Teriyaki piletina
Sunčani užitak mediterana
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Riblja juha s Malte
Mesna rolada u tijestu
Pašticada s njokima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Zapečena ricotta
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Tuna burger
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Irski gulaš (Irish stew)
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke