Meni Search

Lud k'o šiba

Piletina Kiev

Meksička party salata
Pečena janjetina s bademima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s nadjevom od ajvara
Marinirana pileća krilca s povrćem
Male teleće pitice
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s pirjanim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Sunčani užitak mediterana
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sendvič s avokadom
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha sa sjemenkama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Irska janjetina
Patka s mlincima
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Polupunjene paprike
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohana skuta
Kotleti u pivskom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Irski gulaš (Irish stew)
Hrskave tortice od krumpira
Pohani buncek
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada
Svinjski file s povrćem
Riblja juha s Malte
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Vratina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill povrće na salatu
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Kotlovina
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirano svinjsko pečenje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesna rolada u tijestu
Pileći gulaš
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantne mazalice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Palamida s čilijem i mangom
Nadjevene lignje
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Medeni teleći kotleti
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Špageti s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Fiš paprikaš
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke