Meni Search

Ful nabrijan

Piletina laganini

Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Pašticada s njokima
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Dagnje na buzaru
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada poželite lagano jelo piletina s mediteranskim okusom i limetom idealna je kombinacija upravo za takvu nježnu kulinarsku želju.

Sastojci

800 g pilećeg filea
80 g Senfa estragon Podravka
1 limeta
1 žličica Vegete Mediteran
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 vezica svježeg korijandera
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml prošeka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 zelena paprika (150 g)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Pripremite premaz od senfa, korice limete, soka limete i Vegete mediteran. Pileće filee prerežite po pola da budu tanji te će se lakše i brže ispeći. Piletinu premažite tankim slojem i ostavite sa strane da odstoji.
  • 2 U međuvremenu na maslinovom ulju popržite češnjak narezan na listiće, pa odmah dodajte grubo narezan korijander, lagano promiješajte i dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 3 Kratko dinstajte pa podlijte s prošekom, dodajte papriku narezanu na rezance, posolite i popaprite. Pirjajte da dobijete gust umak, odnosno da se tekućina reducira.
  • 4 Na zagrijanu grill tavu dodajte maslinovo ulje te ispecite začinjenu piletinu s obje strane.

Savjet

Ovako premazana piletina, naglo pečena, ostala je vrlo sočna.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite na podlozi od rajčice i ukrasite vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke