Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Piletina na tajlandski način

Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Crveno ljetno varivo
Rosti
Street food kuglice
Tjestenina mediterana
Senf s paprikama
Pašticada
Ražnjići od lososa
Zapečena ricotta
Cipar - Lungić na ciparski
Caponata alla Podravka
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vegetina enchilada
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Salata od liganja
Svinjska jetrica u umaku
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Male teleće pitice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Empanade s pestom
Slatki lungić
Krumpir u košuljici
Gulaš od gljiva
Pileća krilca s Coca-Colom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prilog od prokulica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hladna juha od avokada
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Papreni tart s marelicama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Rižoto s tunom
Grill vratina u sendviču
Sočna aromatična torta
Svinjski file s povrćem
Jakobove kapice s umakom
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani zamotuljci
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobni štapići
Riba u bijelom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s pistacijama
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Švicarska juha sa sirom
Salata od tune i krastavaca
Fiš paprikaš
Pečena piletina s limunom
Kotleti u pivskom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinske polpete
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Energetske kuglice s kurkumom
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskavost zdrobljenih kikirikija iz nekog razloga savršeno pristaje uz slana azijska jela, obično s noodelsima i/ili komadićima mesa. U receptu je i neizostavno lišće korijandera, aromatične i ljekovite biljke.

Sastojci

100 g popečenih nesoljenih kikirikija
2 žlice soja umaka
1-2 žličice curryja
100 ml kokosovog mlijeka
1 žličica nasjeckanog korijandera
700 g pilećeg filea
1 žličica Vegete
2 žlice ulja
Za salatu:
400 g krastavaca
120 g sojinih klica
1 žličica narezane svježe metvice
100 g luka
1 žličica nasjeckanog lista korijandera
sol
2 žlice ulja od kikirikija
2 žlice soka limete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Kikiriki zdrobite, dodajte soja umak, curry, kokosovo mlijeko, korijander i promiješajte.
  • 2 Pileće filete natrljajte Vegetom, stavite u nauljenu tepsiju i pospite pripremljenom smjesom od kikirikija.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
  • 4 U međuvremenu krastavce prerežite po dužini, izvadite sjemenke i narežite na tanke ploške.
  • 5 Dodajte sojine klice, metvicu, luk, korijander, sol, ulje, sok limete i sve dobro promiješajte.

Savjet

Ako nemate svježi list korijandera, zamijenite ga listom peršina, a ulje od kikirikija možete zamijeniti nekim drugim kvalitetnim uljem poput maslinovog.

Posluživanje

Toplo meso poslužite s pripremljenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 92.68 31 23
Fosfor mg 377.28 47 47
Kalij mg 701.41 19 19
Niacin mg 25.56 183 128
Vitamin C mg 10.89 15 12
Vitamin D μg 14 7 7
Vitamin A μg 287.31 7 6
Sol g 1.36 0 0
Bjelančevine g 42.97 - -
Vlakna g 3.03 - -
Ugljikohidrati g 9.98 - -
Masti g 27.92 - -

Podijeli s prijateljima