Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kokošja juha s požirakima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Koprivnički odojak
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Tjestenina u finom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Ramstek i salata s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Pašticada s njokima
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke