Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s grila
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada s njokima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke