Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Kokošja juha s požirakima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Macho hamburger
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Bruskete od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke