Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Ljetni ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke