Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Koprivnički odojak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
BBQ cheeseburger
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke