Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke