Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

BBQ cheeseburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Brudet
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke