Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Brudet
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke