Meni Search

Lagana depra

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Lazanje u tavi
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Kineska juha s račićima i gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Crveno ljetno varivo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Senf s paprikama
Hrskave tortice od krumpira
Ražnjići od lososa
Salata od tune i krastavaca
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Rižoto na španjolski način
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena janjetina s bademima
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Špageti s acetom balsamicom
Biftek rolice
Pohani zamotuljci
Pohane paprike
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Empanade s pestom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranska rapsodija
Marinirano svinjsko pečenje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palamida s čilijem i mangom
Pohana skuta
Pileća krilca s Coca-Colom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći štapići u ketchupu
Blagdanski rižoto s bakalarom
Povrtni ražnjići
Dalmatinska simfonija
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Riža s tunom
Španjolski migas s bundevom
Špinatova juha s feta sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski gulaš
Juha od kelja sa sirom
Riba u bijelom umaku
Dip od južnog voća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Švicarska juha sa sirom
File steak na povrću
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina na tajlandski način
Salata s neobičnim preljevom
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Marinirana piletina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Zabavni kineski ravioli
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Ciganski odrezak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Čarobna ljetna piletina
Hrenovke u panceti
Riblja juha s Malte
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjene tikve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Juha od bundeve s jabukom
Juha od gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s crnim pivom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni lonac
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slasni BBQ burgeri
BBQ Steak & chips
Grill pirjana piletina s roštilja
Fino varivo v loncu
Piletina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Dagnje na buzaru
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina fuži s tartufima
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina u finom umaku
Sunčani užitak mediterana
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Voćna salata s piletinom
Piletina Kiev
Govedina s lukom
Teletina s pirjanim povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice
Rižoto s tunom
Singapurski ljuti omlet
Salata sa skutom
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni poriluk
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke