Meni Search

Lagana depra

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Bugarska pita od krumpira
Biftek rolice
Juha od gljiva
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Rižoto tortice
Sunčani užitak mediterana
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Mediteranska rapsodija
Piletina s mascarponeom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švicarska juha sa sirom
Punjene tikve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s okruglicama od sira
Umak od limete (Molho de limao)
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Grdobina u pikantnoj šalši
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Salata sa skutom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Prežgana juha
File steak na povrću
Špinatova juha s feta sirom
Hrskave tortice od krumpira
Hrenovke u panceti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s Coca-Colom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Govedina s lukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Voćna salata s piletinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto na španjolski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Riža s tunom
Riba u bijelom umaku
Piletina s povrćem
Zimski punč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od kelja sa sirom
Fino varivo v loncu
Marokanska salata s cous-cousom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rosti
Cous-cous s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Dalmatinska simfonija
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Rižoto s tunom
Lungić u sendviču
Singapurski ljuti omlet
Palačinke s nadjevom od riže
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohana skuta
Teletina s pirjanim povrćem
Pečena piletina s limunom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Svinjski gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riblja juha s Malte
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Pečena janjetina s bademima
Lungić s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s acetom balsamicom
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Salata od tune i krastavaca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Senf s paprikama
Pohane paprike
Dječje lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatki lungić
Lazanje u tavi
Kineska juha s račićima i gljivama
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Zapečeni poriluk
Piletina s pistacijama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirano svinjsko pečenje
BBQ Steak & chips
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s crnim pivom
Povrtni ražnjići
Salata od quinoe i povrća
Voćna juha od višanja
Ciganski odrezak
Uskršnja šunka na zabavan način
Rebarca s grilla
Dagnje na buzaru
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Dip od južnog voća
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina Kiev
Španjolski migas s bundevom
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke