Meni Search

Lagana depra

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Empanade s pestom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Singapurski ljuti omlet
Fina pikantna piletina
Dječje lazanje
Glazirana patka s umakom od jabuka
Lungić u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Riba u bijelom umaku
Blagdanski rižoto s bakalarom
Kineska juha s račićima i gljivama
Švicarska juha sa sirom
Pita s crnim pivom
Teriyaki piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Zimski punč
Slasni BBQ burgeri
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pečena janjetina s bademima
Ciganski odrezak
Dip od južnog voća
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Finska - Juha s lososom
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Crveno ljetno varivo
Kuhana govedina s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Govedina s lukom
Piletina s povrćem
Sočna aromatična torta
Piletina s pistacijama
Senf s paprikama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći štapići u ketchupu
Zabavni kineski ravioli
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s okruglicama od sira
Španjolski migas s bundevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Hrenovke u panceti
Pohana skuta
Proljetno meso i povrće iz woka
Sunčani užitak mediterana
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Hrskave tortice od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špinatova juha s feta sirom
Popečci od bulgura s umakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Lazanje u tavi
Zapečeni poriluk
Riblja juha s Malte
Piletina na tajlandski način
Hrskava pileća krilca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Biftek rolice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Rižoto s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od rikule i račića
Salata od tune i krastavaca
Sočni pureći ražnjići
Marinirano svinjsko pečenje
Punjene tikve
Lungić s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
File steak na povrću
Mesne okruglice
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Slatki lungić
Voćna salata s piletinom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranska rapsodija
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rajčica s kukuruzom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od gljiva
Pohani zamotuljci
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Palamida s čilijem i mangom
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s mascarponeom
Povrtni lonac
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fino varivo v loncu
BBQ Steak & chips
Grčka seljačka salata
Dalmatinska simfonija
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Salata sa skutom
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od quinoe i povrća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Riža s tunom
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke