Meni Search

Lagana depra

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća prsa iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Senf s paprikama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranska rapsodija
Zabavni kineski ravioli
Sunčani užitak mediterana
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od gljiva
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Piletina s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Voćna salata s piletinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatki lungić
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Zimski punč
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblja juha s Malte
Piletina Kiev
Švicarska juha sa sirom
Dalmatinska simfonija
Hrenovke u panceti
Pečena janjetina s bademima
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Sočna aromatična torta
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski gulaš
Riža s tunom
Rosti
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina sa šafranom
Biftek rolice
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Salata sa skutom
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Salata od quinoe i povrća
Piletina s mascarponeom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirano svinjsko pečenje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Crveno ljetno varivo
Uskršnja šunka na zabavan način
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Čarobna ljetna piletina
Rižoto tortice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći štapići u ketchupu
Zapečeni poriluk
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ciganski odrezak
Punjene tikve
Kineska juha s račićima i gljivama
Rebarca s grilla
Caponata alla Podravka
Salata s neobičnim preljevom
Singapurski ljuti omlet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Špageti s acetom balsamicom
Slasni BBQ burgeri
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino varivo v loncu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
File steak na povrću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Cous-cous s povrćem
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s pistacijama
Teletina s pirjanim povrćem
Grčka seljačka salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Fina pikantna piletina
Piletina na tajlandski način
Hrskave tortice od krumpira
Dip od južnog voća
Salata s okruglicama od sira
Osvježavajuća juha od krastavaca
Rižoto s tunom
Pita s crnim pivom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Polupunjene paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ Steak & chips
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke