Meni Search

Okrećem novi list

Piletina s mascarponeom

Njemačka - Jetrica s jabukama
Ljubavne šurlice
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto tortice
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata s cous-cousom
Pileća prsa iz pećnice
Polupunjene paprike
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Raskošna ljetna tava
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s lukom
Pileći gulaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zimski punč
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Caponata alla Podravka
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vegetina enchilada
Španjolski migas s bundevom
Rosti
Kozice s rižom
Fina pikantna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tunom
Sočna Wellington pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u košuljici
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Zlatna piletina
Oslić s maslinama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Čarobni štapići
Bruskete od cvjetače
Grčka seljačka salata
Cous-cous s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje i tikvice na štapiću
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Salata od tune i povrća
Senf s paprikama
Male teleće pitice
Pohana skuta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s pistacijama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke