Meni Search

Superman

Piletina s mascarponeom

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Macho hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina u finom umaku
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Kokošja juha s požirakima
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada s njokima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Ramstek i salata s roštilja
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke