Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Piletina s nadjevom od ajvara

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileća krilca s Coca-Colom
Rosti
Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Mesna rolada u tijestu
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Cipar - Lungić na ciparski
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto na španjolski način
Pileći štapići u ketchupu
Pašticada
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Palamida s čilijem i mangom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Hladna juha od avokada
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pirjani kunić
Pureći hamburger
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Salata od tune i krastavaca
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Tjestenina u finom umaku
Dalmatinske polpete
Riža s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Fiš paprikaš
Senf s paprikama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Svinjska jetrica u umaku
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatki lungić
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Crveno ljetno varivo
Jakobove kapice s umakom
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ovo jelo kombinirano s pomno odmjerenim sastojcima i ishod će vas oduševiti, a izgled na tanjuru očarati.

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 kom.)
1 Vegete
50 g Oštrog brašna Podravka
50 ml ulja
50 ml bijelog vina
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
Za nadjev:
2 žlice Ajvara blagog Podravka
1 žlica krušnih mrvica
50 g mladog luka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 jaje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
  • 2 Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno nasjeckani mladi luk, peršin, jaje i zajedno izmiješajte.
  • 3 Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa je zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
  • 4 Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta.
  • 5 Na kraju dodajte vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte.
  • 6 Za prilog, njoke skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.

Posluživanje

Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 549.29 69 69
Kalcij mg 331.19 33 33
Kalij mg 678.62 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 25.36 181 127
Vitamin D μg 71.99 36 36
Vitamin A μg 1185.09 30 24
Sol g 3.88 0 0
Bjelančevine g 46.15 - -
Vlakna g 265.23 - -
Ugljikohidrati g 22.55 - -
- zasićene masne kiseline g 1.46 - -
Masti g 53.61 - -

Podijeli s prijateljima