Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Piletina s nadjevom od ajvara

Fiš paprikaš
Pirjani kunić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Slatki lungić
Rižoto s tunom
Sočna pureća rolada
Zapečena ricotta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Piletina s pistacijama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hladna juha od avokada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill pirjana piletina s roštilja
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Pašticada
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Špinatova juha s feta sirom
Mesna rolada u tijestu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina u finom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina mediterana
Pileći štapići u ketchupu
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Grčka seljačka salata
Salata sa skutom
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Srneći file na salatu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rosti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjska jetrica u umaku
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina na tajlandski način
Pureći hamburger
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ovo jelo kombinirano s pomno odmjerenim sastojcima i ishod će vas oduševiti, a izgled na tanjuru očarati.

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 kom.)
1 Vegete
50 g Oštrog brašna Podravka
50 ml ulja
50 ml bijelog vina
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
Za nadjev:
2 žlice Ajvara blagog Podravka
1 žlica krušnih mrvica
50 g mladog luka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 jaje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
  • 2 Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno nasjeckani mladi luk, peršin, jaje i zajedno izmiješajte.
  • 3 Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa je zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
  • 4 Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta.
  • 5 Na kraju dodajte vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte.
  • 6 Za prilog, njoke skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.

Posluživanje

Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 549.29 69 69
Kalcij mg 331.19 33 33
Kalij mg 678.62 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 25.36 181 127
Vitamin D μg 71.99 36 36
Vitamin A μg 1185.09 30 24
Sol g 3.88 0 0
Bjelančevine g 46.15 - -
Vlakna g 265.23 - -
Ugljikohidrati g 22.55 - -
- zasićene masne kiseline g 1.46 - -
Masti g 53.61 - -

Podijeli s prijateljima