Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Marinirana piletina s roštilja
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slasni BBQ burgeri
Biftek rolice
Empanade s pestom
Juha od gljiva
Salata od tune i krastavaca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s okruglicama od sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Sočna aromatična torta
Finska - Juha s lososom
Nadjevene lignje
Juha od cvjetače i camemberta
Hrenovke u panceti
Riblja juha s Malte
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od bulgura s umakom
Juha od kelja sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Riža s tunom
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći štapići u ketchupu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani tofu s povrćem
Crveno ljetno varivo
Pečena janjetina s bademima
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Singapurski ljuti omlet
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranska rapsodija
Voćna juha od višanja
Svinjski gulaš
Gulaš od gljiva
Zimski punč
Rižoto tortice
Marokanska salata s cous-cousom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohani zamotuljci
File steak na povrću
Uskršnja šunka na zabavan način
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sunčani užitak mediterana
Polupunjene paprike
Hrskave tortice od krumpira
Pohane paprike
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Senf s paprikama
Zapečeni poriluk
Lazanje u tavi
Španjolski migas s bundevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Punjene tikve
Mladi krumpir s ajvarom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Švicarska juha sa sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća krilca s Coca-Colom
Ciganski odrezak
Povrtni lonac
Piletina s mascarponeom
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mesne okruglice
Juha od rikule i račića
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina na tajlandski način
Cous-cous s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fino varivo v loncu
BBQ Steak & chips
Govedina s lukom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rižoto s tunom
Rebarca s grilla
Prežgana juha
Juha od bundeve s jabukom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Teletina s pirjanim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Voćna salata s piletinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Grčka seljačka salata
Carsko meso sa zapečenim mlincima
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Meksička party salata
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Omlet s paprikom i kukuruzom
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisni prilog iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s neobičnim preljevom
Riba u bijelom umaku
Slatki lungić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dalmatinska simfonija
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Špageti s acetom balsamicom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke