Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Povrtni ražnjići
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Juha od kelja sa sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Rosti
Blagdanski rižoto s bakalarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Špinatova juha s feta sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s acetom balsamicom
Palačinke s nadjevom od riže
Mediteranska rapsodija
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Salata s neobičnim preljevom
Riža s tunom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Juha od gljiva
Slasni BBQ burgeri
Dip od južnog voća
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna salata s piletinom
Teletina s pirjanim povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Biftek rolice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s lukom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Dagnje na buzaru
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s crnim pivom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od tune i krastavaca
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Crveno ljetno varivo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena janjetina s bademima
Salata od quinoe i povrća
Marinirano svinjsko pečenje
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Ciganski odrezak
Pileća prsa iz pećnice
Caponata alla Podravka
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina Kiev
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrenovke u panceti
Polupunjene paprike
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zimski punč
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Pohana skuta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Singapurski ljuti omlet
Zabavni kineski ravioli
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ Steak & chips
Zapečeni poriluk
Piletina s pistacijama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dalmatinska simfonija
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrskave tortice od krumpira
Piletina s mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata sa skutom
Riblja juha s Malte
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Španjolski migas s bundevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fino varivo v loncu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rižoto na španjolski način
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina u finom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Pohani zamotuljci
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto tortice
Slatki lungić
Hrskava pileća krilca
Sunčani užitak mediterana
Pohane paprike
File steak na povrću
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke