Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Piletina s hrskavim njokima i graškom
File steak na povrću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Juha od kelja sa sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od rikule i račića
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s neobičnim preljevom
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od tune i krastavaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Palamida s čilijem i mangom
Piletina Kiev
Mediteranska rapsodija
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Teriyaki piletina
Pečena piletina s limunom
Rosti
Pileći štapići u ketchupu
Čarobna ljetna piletina
Salata s okruglicama od sira
Dalmatinska simfonija
Cous-cous s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskava pileća krilca
Marokanska salata s cous-cousom
Punjene tikve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pita s crnim pivom
Zabavni kineski ravioli
Špageti na kineski način
Slatki lungić
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto tortice
Riblja juha s Malte
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Biftek rolice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino varivo v loncu
Slasni BBQ burgeri
Empanade s pestom
Pečena janjetina s bademima
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Umak od limete (Molho de limao)
Mladi krumpir s ajvarom
Sunčani užitak mediterana
Piletina u finom mediteranskom umaku
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohana skuta
Rižoto na španjolski način
Popečci od bulgura s umakom
Hrskave tortice od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrenovke u panceti
Voćna salata s piletinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ Steak & chips
Polupunjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ražnjići od lososa
Dagnje na buzaru
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ciganski odrezak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zimski punč
Odresci u umaku s češnjakom
Grčka seljačka salata
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Lungić s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Salata sa skutom
Finska - Juha s lososom
Juha od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riža s tunom
Povrtni lonac
Prežgana juha
Pileća prsa iz pećnice
Piletina na tajlandski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Marinirano svinjsko pečenje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Dječje lazanje
Blagdanski rižoto s bakalarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Singapurski ljuti omlet
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Voćna juha od višanja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Švicarska juha sa sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zapečeni poriluk
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Senf s paprikama
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke