Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Prežgana juha
Lungić u sendviču
Grčka seljačka salata
Piletina sa šafranom
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni lonac
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Pileća krilca s Coca-Colom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna salata s piletinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ Steak & chips
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Mladi krumpir s ajvarom
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Pohane paprike
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Govedina s lukom
Riža s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špinatova juha s feta sirom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanski rižoto s bakalarom
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti s acetom balsamicom
Zimski punč
Piletina Kiev
Juha od kelja sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Crveno ljetno varivo
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani zamotuljci
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrenovke u panceti
Hrskave tortice od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Empanade s pestom
Fino varivo v loncu
Lungić s povrćem
Slatki lungić
Nadjevene lignje
Zapečeni poriluk
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rosti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Riblja juha s Malte
Pečena piletina s limunom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Pečena janjetina s bademima
Biftek rolice
Rižoto s tunom
Španjolski migas s bundevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Palamida s čilijem i mangom
Lazanje u tavi
Salata s okruglicama od sira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice
Rižoto tortice
Pita s crnim pivom
Ciganski odrezak
Salata sa skutom
Pileća prsa iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Švicarska juha sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Dagnje na buzaru
Rajčica s kukuruzom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pileći štapići u ketchupu
Dip od južnog voća
Mediteranska rapsodija
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Voćna juha od višanja
Juha od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Singapurski ljuti omlet
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
File steak na povrću
Polupunjene paprike
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na tajlandski način
Mirisni prilog iz pećnice
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Povrtni ražnjići
Punjene tikve
Sunčani užitak mediterana
Salata od tune i krastavaca
Dalmatinska simfonija
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Slasni BBQ burgeri
Rižoto na španjolski način
Cous-cous s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Sočna aromatična torta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke