Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Ossobuco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke