Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Energetske kuglice s kurkumom
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke