Meni Search

Gladna kao vuk

Piletina u egzotičnom umaku

Ramstek s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Patka s mlincima
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vegetarijanski čips
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fino varivo v loncu
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Mesna rolada u tijestu
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Harrisa janjetina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Odresci u paketiću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Ribarska popara
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ciganski odrezak
Pileća krilca s roštilja
Slatko twist pile
Obojeni hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Govedina s lukom
Quiche od bundeve, sira i luka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Punjena pečenka u vinu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Neobične punjene paprike
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Kotlovina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Pašticada s njokima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Vratina s roštilja
Macho hamburger
Pikantni gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Slatki lungić
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tortilje pikant
Hrenovke u panceti
Varivo od kelja i teletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Biftek rolice
Juha od gljiva
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz pomoć Vegeta Maestro monozačina donesite dašak egzotike na stol.

Sastojci

Umak:
250 ml Passata Podravka
100 g maslaca od kikirikija
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice umaka od soje
120 ml svježe ocijeđenog narančinog soka
½ žličice Vegeta Maestro đumbira
1 žličica Vegeta Maestro curryja
600 g pilećih prsa
sol
¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
4 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegeta Maestro peršina
4 žlice kikirikija

Koristili smo

Curry

Curry

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, med, umak od soje i narančin sok, đumbir i curry dobro izmiješajte.
  • 2 Pileća prsa operite, osušite, narežite na tanke odreske, lagano istucite, posolite i popaprite. Pripremljeno meso pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje.
  • 3 Pripremljenim umakom prelijte meso i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Na kraju pospite peršinom i grubo mljevenim kikirikijem.

Savjet

Sami možete pripremiti kikiriki maslac: 90 g prženog slanog kikirikija, 1 žličica Bagremovog meda Podravka i 1 žlica maslaca. Kikiriki sameljite u multipraktiku, dodajte med i maslac i sve dobro izmiješajte

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 463.69 58 58
Kalcij mg 69.79 7 7
Kalij mg 1334.77 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 30.45 218 152
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 1929.9 48 39
Sol g 0.69 0 0
Bjelančevine g 43.97 - -
Vlakna g 5.44 - -
Ugljikohidrati g 38.09 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 9.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.88 - -
- zasićene masne kiseline g 9.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke