Meni Search

Gladna kao vuk

Piletina u egzotičnom umaku

Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Patka s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slatki lungić
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s tikvicama
Kotlovina
Janjetina na padelu
Fino varivo v loncu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Pikantni gulaš
Fino začinjena piletina
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Puretina s jabukom iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice u umaku
Pureći hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Skandinavske rolice s cimetom
Ciganski odrezak
Pileća krilca s roštilja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mesna rolada u tijestu
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Biftek rolice
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ribarska popara
Tortilje pikant
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u pivu
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meso u woku na indonezijski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena pečenka u vinu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od kelja i teletine
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Vratina s roštilja
Odresci u paketiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Slasni BBQ burgeri
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureća rolada s mlincima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Sarma sa suhim mesom
Odresci s umakom od kupina
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Hrenovke u panceti
Vegetarijanski čips
Govedina s lukom
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski gulaš
Juha od gljiva
Slatko twist pile
Neobične punjene paprike
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz pomoć Vegeta Maestro monozačina donesite dašak egzotike na stol.

Sastojci

Umak:
250 ml Passata Podravka
100 g maslaca od kikirikija
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice umaka od soje
120 ml svježe ocijeđenog narančinog soka
½ žličice Vegeta Maestro đumbira
1 žličica Vegeta Maestro curryja
600 g pilećih prsa
sol
¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
4 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegeta Maestro peršina
4 žlice kikirikija

Koristili smo

Curry

Curry

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, med, umak od soje i narančin sok, đumbir i curry dobro izmiješajte.
  • 2 Pileća prsa operite, osušite, narežite na tanke odreske, lagano istucite, posolite i popaprite. Pripremljeno meso pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje.
  • 3 Pripremljenim umakom prelijte meso i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Na kraju pospite peršinom i grubo mljevenim kikirikijem.

Savjet

Sami možete pripremiti kikiriki maslac: 90 g prženog slanog kikirikija, 1 žličica Bagremovog meda Podravka i 1 žlica maslaca. Kikiriki sameljite u multipraktiku, dodajte med i maslac i sve dobro izmiješajte

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 463.69 58 58
Kalcij mg 69.79 7 7
Kalij mg 1334.77 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 30.45 218 152
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 1929.9 48 39
Sol g 0.69 0 0
Bjelančevine g 43.97 - -
Vlakna g 5.44 - -
Ugljikohidrati g 38.09 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 9.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.88 - -
- zasićene masne kiseline g 9.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke