Meni Profil Search

Na krilima piletine

Piletina u egzotičnom umaku

Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz pomoć Vegeta Maestro monozačina donesite dašak egzotike na stol.

Sastojci

Umak:
250 ml Passata Podravka
100 g maslaca od kikirikija
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice umaka od soje
120 ml svježe ocijeđenog narančinog soka
½ žličice Vegeta Maestro đumbira
1 žličica Vegeta Maestro curryja
600 g pilećih prsa
sol
¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
4 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegeta Maestro peršina
4 žlice kikirikija

Koristili smo

Đumbir

Đumbir

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, med, umak od soje i narančin sok, đumbir i curry dobro izmiješajte.
  • 2 Pileća prsa operite, osušite, narežite na tanke odreske, lagano istucite, posolite i popaprite. Pripremljeno meso pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje.
  • 3 Pripremljenim umakom prelijte meso i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Na kraju pospite peršinom i grubo mljevenim kikirikijem.

Savjet

Sami možete pripremiti kikiriki maslac: 90 g prženog slanog kikirikija, 1 žličica Bagremovog meda Podravka i 1 žlica maslaca. Kikiriki sameljite u multipraktiku, dodajte med i maslac i sve dobro izmiješajte

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 463.69 58 58
Kalcij mg 69.79 7 7
Kalij mg 1334.77 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 30.45 218 152
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 1929.9 48 39
Sol g 0.69 0 0
Bjelančevine g 43.97 - -
Vlakna g 5.44 - -
Ugljikohidrati g 38.09 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 9.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.88 - -
- zasićene masne kiseline g 9.27 - -

Podijeli s prijateljima