Meni Search

Superman

Piletina u pivu

Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Kokošja juha s požirakima
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Tjestenina u finom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Pašticada s njokima
Koprivnički odojak
Dječje lazanje
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa sezonskim povrćem
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Macho hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke