Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Brusketa s avokadom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Brancinovo oko
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke