Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
BBQ cheeseburger
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Brudet
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke