Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Bakalar s krumpirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke