Meni Search

Pucam po šavovima

Piletina u pivu

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od cvjetače i camemberta
Prežgana juha
Pileći štapići u ketchupu
Okruglice u umaku od rajčice
Kotleti u pivskom umaku
Zlatna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantne mazalice
Grčka seljačka salata
Ljetna pileća salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Pašticada
Tjestenina mediterana
Pohani tofu s povrćem
Pureći hamburger
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pašticada s njokima
Juha od kelja sa sirom
Košarice od lisnatog tijesta
Slasni BBQ burgeri
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrenovke u panceti
Pizza sirni jastučići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina u finom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Krumpir u košuljici
Hrskavi krumpir iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Tuna burger
Palamida s čilijem i mangom
Čarobni štapići
Fish&Chips u tortilji
Fino začinjena piletina
Cipar - Lungić na ciparski
Vratina s roštilja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke