Meni Search

Lud k'o šiba

Pirjani kunić

Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kotleti u pivskom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena janjetina s bademima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tuna burger
Pohana skuta
Aromatizirani kruh
Patka s mlincima
Sunčani užitak mediterana
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina u pivu
Polupunjene paprike
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlovina
Hrskavi trokuti
Špageti s pistacijama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Marinirano svinjsko pečenje
Krem juha sa sjemenkama
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Brancinovo oko
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Marinirana pileća krilca s povrćem
Grill povrće na salatu
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Palamida s čilijem i mangom
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Medeni teleći kotleti
Svinjski file s povrćem
Irski gulaš (Irish stew)
Nadjevene lignje
Riblja juha s Malte
Mirisna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Pašticada
Lignje s povrćem i smokvama
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantne mazalice
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slasni BBQ burgeri
Fiš paprikaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić u sendviču
Cous-cous s povrćem
Pohani buncek
Hrskave tortice od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke