Meni Search

Fitness freak

Pita s crnim pivom

Salata od liganja
Topla salata barba Frane
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zelena torta
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Prilog od prokulica
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tjestenina mediterana
Kozice s rižom
Mediteranski grill
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Salata s okruglicama od sira
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto s tunom
Mediteranska rapsodija
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od bundeve s jabukom
Beskvasne calzone
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Oslić s maslinama
Rolice od blitve
Punjeni filet brancina
Ljetni lungić
Salata sa skutom
Brzi detoks doručak
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetna pileća salata
Salata s mora
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje s povrćem i smokvama
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Riblja juha s Malte
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Rižini ravioli s mozzarellom
Belgija - Salade Liégeoise
Osvježavajući smoothie
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Ljubavne šurlice
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od quinoe i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brzo jelo od teletine i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vol-au-vent s gljivama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečena ricotta
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Popečci od bulgura s umakom
Juha od kelja sa sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Polpete od slanutka s kurkumom
Marinirana piletina s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kokošja juha s požirakima
Lignje na šumskom rižotu
Caponata alla Podravka
Cous-cous s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grčka seljačka salata
Ljetni ražnjići
Pikantne grickalice
Fina pikantna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s neobičnim preljevom
Cartoccio od bijele ribe
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Raskošna ljetna tava
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s acetom balsamicom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pita nadjevena kockicama junetine s crnim irskim pivom u glavnoj ulozi oduševit će ljubitelje mesnih zalogaja i pravog piva.

Sastojci

215 g Oštrog brašna Podravka
½ žličice soli
1 jaje
100 g maslaca
50 g maslaca
150 g luka
200 g mrkve
800 g junetine u komadu
1 žličica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
2 žličice Koncentrata rajčice Podravka
500 ml tamnog irskog piva
2 žličice smeđeg šećera
1 žlica nasjeckanog peršina
75 g naribanog grana padana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, maslac narezan na tanke listiće i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjernu zrnatu strukturu. Dodajte jaje i ponovo dobro izmiješajte. Tijesto prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak oko 30 minuta.
  • 2 U tavi na pola količine maslaca popecite luk narezan na ploške do lijepe zlatne boje. Dodajte mrkvu narezanu na prutiće, kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 3 U drugoj tavi na preostalom zagrijanom maslacu popržite junetinu narezanu na kockice do lijepe zlatne boje. Pospite brašnom, lagano izmiješajte, dodajte koncentrat rajčice, pirjano povrće iz prve tave i još kratko zajedno popržite. Polako ulijte pivo i lagano pirjajte 10-ak minuta.
  • 4 Prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu, dodajte peršin, smeđi šećer i izmiješajte. Po vrhu rasporedite pripremljeno razmrvljeno tijesto pomiješano s naribanim grana padanom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 190°C oko 35-40 minuta.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti i med.

Posluživanje

Kad je pečeno, pustite da odstoji nekoliko minuta i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 293.01 37 37
Kalcij mg 130.03 13 13
Kalij mg 638.55 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.09 16 16
Niacin mg 12.03 86 60
Vitamin D μg 34.5 17 17
Vitamin A μg 10321.04 258 206
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 28.17 - -
Vlakna g 2.51 - -
Ugljikohidrati g 39.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.22 - -
- zasićene masne kiseline g 23.82 - -
Masti g 44.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke