Meni Search

Leptirići u trbuhu

Pita s muškatnom bundevom i makom

Jakobove kapice s umakom
Juha od kelja sa sirom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Fina pikantna piletina
Tortilje pikant
Krumpir u košuljici
Salata od tune i povrća
Sočna Wellington pečenka
Biftek rolice
Ramstek s povrćem
Rižoto tortice
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u paketiću
Tjestenina fuži s tartufima
Raskošna ljetna tava
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Teriyaki piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni poriluk
Pikantni gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vol-au-vent s gljivama
Špinatova juha s feta sirom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci s umakom od kupina
Proljetno meso i povrće iz woka
Kotleti al cartoccio
Piletina s pistacijama
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Paprene pogačice
Brusketa s avokadom
Pileća prsa u umaku od naranče
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Penne s radičem
Voćna juha od višanja
Male teleće pitice
Salata s mora
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Dalmatinska simfonija
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s neobičnim preljevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teletina s pirjanim povrćem
Grčka seljačka salata
Slatko twist pile
Tjestenina mediterana
Voćna salata s piletinom
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Pikantne grickalice
Meso u woku na indonezijski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kozice s rižom
Mirisni prilog iz pećnice
Riblja juha s Malte
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Puretina s jabukom iz pećnice
Lignje s mladim lukom
Papreni tart s marelicama
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Španjolski migas s bundevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileća krilca s Coca-Colom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena pečenka u vinu
Krem juha od tikvica
Cartoccio od bijele ribe
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje punjene crvenim radićem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s pečenim povrćem
Biftek u zelenom papru
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Topla salata s pedoćama i povrćem
Finska - Juha s lososom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Palačinke s nadjevom od riže
Punjeni filet brancina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pečene banane s kajenskim paprom
Švicarska juha sa sirom
Slatki ostaci s cimetom
Oslić s maslinama
Košarice od lisnatog tijesta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke