Meni Search

Leptirići u trbuhu

Pita s muškatnom bundevom i makom

Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
Slatko twist pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Popečci od bulgura s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina s pistacijama
Pikantni gulaš
Vol-au-vent s gljivama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Košarice od lisnatog tijesta
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina mediterana
Teleći savici u umaku od grejpa
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Juha od kelja sa sirom
Riblja juha s Malte
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Pizza s tunom
Rižoto s dagnjama
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Kozice s rižom
Papreni tart s marelicama
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s mladim lukom
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Zapečeni poriluk
Pečene banane s kajenskim paprom
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Oslić s maslinama
Ljubavne šurlice
Odresci u paketiću
Pikantne grickalice
Fina pikantna piletina
Zapečena ricotta
Špinatova juha s feta sirom
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Krem juha od tikvica
Dalmatinska simfonija
Pljukanci s pršutom i rikulom
Cartoccio od bijele ribe
Hrskavi krumpir iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Paprene pogačice
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto tortice
Voćna juha od višanja
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Biftek u zelenom papru
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Meso u woku na indonezijski način
Špageti mediteraneo
Salata s pečenim povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Penne s radičem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Caponata alla Podravka
Teletina s pirjanim povrćem
Kotleti al cartoccio
Biftek rolice
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Grčka seljačka salata
Dip od južnog voća
Punjeni filet brancina
Slatki ostaci s cimetom
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto s tunom
Brownie s kajenskim paprom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Srneći file na salatu
Nadjevene lignje
Sočna Wellington pečenka
Voćna salata s piletinom
Tortilje pikant
Salata od pečene rotkvice sa medom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Punjena pečenka u vinu
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polpete od slanutka s kurkumom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa u umaku od naranče
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke