Meni Search

Superman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek i salata s roštilja
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Kokošja juha s požirakima
Riba u škartocu
Koprivnički odojak
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke