Meni Search

Superman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Koprivnički odojak
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
BBQ cheeseburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Tjestenina u finom umaku
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Ramstek i salata s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Macho hamburger
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke