Meni Search

Superman

Pita s muškatnom bundevom i makom

BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Macho hamburger
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Koprivnički odojak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Kokošja juha s požirakima
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Tuna burger
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Ramstek i salata s roštilja
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke