Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina sa šafranom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Punjena teleća prsa
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke