Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Lignji po gosposki
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke