Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Cous-cous s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Slatka patka
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke