Meni Search

Superwoman

Pita s muškatnom bundevom i makom

Gulaš od oslića i povrća
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Riba u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Brudet
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke