Meni Search

Ful nabrijana

Pizza s tunom

Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ossobuco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke