Meni Search

Ful nabrijana

Pizza s tunom

Irska janjetina
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Turske pizze
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od tikvica
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke