Meni Search

Macho

Pizza s tunom

Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Pileći štapići u ketchupu
Bakalar s krumpirom
Dagnje na buzaru
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Ljetni ražnjići
Pileća krilca s roštilja
Lungić s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slatki lungić
File steak na povrću
Delikatesna junetina na češki
Hrenovke u panceti
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Irska janjetina
Pileća prsa iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Biftek rolice
Odrezak s umakom chimichurri
Ramstek s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Pita s crnim pivom
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kotlet s varivom od leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Zabavni kineski ravioli
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada
Hrskavi trokuti
Ribarska popara
Špageti s acetom balsamicom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Nadjevene lignje
Macho hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od gljiva
Odresci s umakom od kupina
Punjene tikve
Kotlovina
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata od tune i povrća
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizzomani, opet nešto fino za vas. Predstavljamo vam pizzu s tunom i slatkim vrhnjem, crnim maslinama, limunovim sokom i lukom. Dobar tek!

Sastojci

Za tijesto:
1 pakovanje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml vode
4-5 žlica ulja
Za umak:
300 ml slatkog vrhnja
100 g sira edamera
1 žličica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice limunova soka
Za nadjev:
250 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g luka
50 g Crne masline Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
  • 2 Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
  • 3 U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, Vegetu, papar i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.
  • 4 Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim veličine 35×40 cm.
  • 5 Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunu, luk narezan na kolutiće i masline.
  • 6 Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.

Savjet

Ako tijesto mijesite sa svježim kvascem, možete ga odmah razvaljati i nadjenuti.

Posluživanje

Pečenu pizzu pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 545.97 68 68
Kalcij mg 297.42 30 30
Kalij mg 593.45 16 16
Niacin mg 21.79 156 109
Vitamin E mg 15.8 72 72
Vitamin D μg 154.61 77 77
Vitamin A μg 886.76 22 18
Sol g 2.74 0 0
Bjelančevine g 37.3 - -
Vlakna g 4.71 - -
Ugljikohidrati g 85.75 - -
Masti g 48.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke