Meni Search

Superman

Pizza sirni jastučići

Kokošja juha s požirakima
Rižoto s dagnjama
Tjestenina u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Macho hamburger
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Ramstek i salata s roštilja
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve ljubitelje pizze- zalogaji koji se tope u ustima!

Sastojci

Za tijesto:
400 g Mješavina za tijesto za pizzu Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica soli
200-250 ml vode
4 žlice ulja
Za nadjev:
200 g pureće šunke narezane na tanje ploške
300 g mozzarelle
2 žličice Vegeta Maestro usitnjenog peršina
40 g maslaca
1/4 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
Za umak:
1 Salsa umak Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem i soli, pa postupno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji na toplom mjestu 20-ak minuta.
  • 3 Potom ga podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i pomoću čaše ili kalupa izrežite 12 krugova promjera 8 cm. Drugi dio tijesta također razvaljajte i pažljivo njime prekrijte napunjene krugove. Tijesto između krugova lagano utisnite, pa čašom ili kalupom ponovo izrežite krugove tako da dobijete lijepe jastučiće.
  • 4 Tako pripremljene jastučiće posložite u kalup za muffine blago premazan rastopljenim maslacem.
  • 5 Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 230 °C i pecite 10 – 12 minuta ili do lijepe blage zlatnosmeđe boje.

Savjet

U svaki krug možete dodati po 1 žlicu Podravkina kečapa.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo uz umak od rajčice (salsu).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 700.61 88 88
Kalcij mg 645.18 65 65
Kalij mg 682.24 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.21 17 17
Niacin mg 18.44 132 92
Vitamin D μg 9.48 5 5
Vitamin A μg 2784.32 70 56
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 42.31 - -
Vlakna g 5.12 - -
Ugljikohidrati g 86.9 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.73 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 16.69 - -
Masti g 41.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke