Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s ribom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Salata s mora
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke