Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Vege odresci s marinadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hlebinska i pretepena juha
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Urbana pola
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina u pikantnoj šalši
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke