Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Salata od liganja
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Turske pizze
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke