Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ossobuco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Turske pizze
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza s tunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Viška pogača
Povrtni lonac
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke