Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Viška pogača
Špageti s ribom
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke