Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Ossobuco
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke