Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke