Meni Search

Ful nabrijana

Pogača sa sardinom

Lagana sarma
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Piletina laganini
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pogača natopljena maslinovim uljem idealna je za mediteranski nadjev od sardina i rajčice u kojem ćete uživati na pravi morski način.

Sastojci

Za tijesto:
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 ½ Instant kvasac Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
500 g luka
1 Pelat Podravka (400 g)
2 Eva sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
Crni mljeveni papar Podravka
šećer
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe110 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 3 Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.
  • 4 Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke